पिनासका लागि उपयोगी भोजन

प्रत्येक दिन बिहान कागती पानी पिएर दिनको सुरुवात गर्नुपर्छ। गाजर, चुकन्दर, सुन्तला, जुनार आदिको जुस पिनासका लागि उपयोगी हुन्छ। भुइँकटहर दिनमा दुईपटक सेवन गर्नु राम्रो हुन्छ।



भिटामिन ए युक्त खानेकुरा गाजर, चुकन्दर, पालुंगो, सागपात, चीज, मक्खन, कलेजो एवं मेवा खानुपर्छ। भिटामिन सीयुक्त कागती, सुन्तला, माैसम, जुनार, भेंडेखुर्सानी, गोलभेंडा, काउली,

सागपात पनि लाभदायी हुन्छन्। काँचो सलाद र फलफूललाई दैनिक भोजनमा समावेश गर्नुपर्छ। भोजनमा लसुनका ५-६ केस्रा तथा प्याज १-२ वटा दिनहुँ खानुपर्छ। दूधको साटो सोयाबिन, तिल वा नरिवलको दूध खान सकिन्छ। ओमेगा-३ को स्रोत आलस, जैतुनको तेल वा ओखर सेवन गर्नुपर्छ। साभार ः एक सय एक रोग एक से एक उपचार